Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтавській області тривають відповідні процедури щодо закупівлі шкільних автобусів, – МОН

На 1 вересня 2020 року використано 49,8% розподіленого обсягу державної субвенції на придбання шкільних автобусів.

Закупівлі успішно завершено, автобуси прибули у заклади освіти 11-ти областей України, закупівлі відбулися і здійснюється постачання автобусів до 8-ми, відповідні процедури тривають ще у 5-ти областях. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Процедури закупівель успішно завершені, автобуси прибули у заклади, оплата здійснена і кошти повністю використані у Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

З них 100% затвердженого обсягу субвенції використали лише 6 областей – Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Херсонська і Чернівецька.

Процедури закупівель відбулися, договори з постачальниками підписані, наразі здійснюється постачання автобусів і поступова післяоплата у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Рівненській, Тернопільській, Чернігівській областях.

Заплановано закупівлі та тривають відповідні процедури у Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській областях.

“Питання організації підвезення дітей до шкіл є важливим пріоритетом для Президента, Уряду та Міністерства. Кошти виділені, звертаю увагу представників областей на необхідність пришвидшення проведення тендерних закупівель та своєчасне освоєння субвенції на закупівлю автобусів”, – наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час селекторної наради із заступниками голів ОДА та керівниками обласних департаментів освіти і науки.

Загалом у 2020 році в межах освітньої субвенції на закупівлю шкільних автобусів передбачено 600 млн грн.

Наразі придбано 340 одиниць техніки, з них 27 автобусів, які обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Здійснено касові видатки коштів державного бюджету на суму 298 млн 862,6 тис грн, місцевих бюджетів – 116 млн 315,8 тис грн.

Нагадаємо, цьогоріч на Полтавщині планують придбати 15 шкільних автобусів.

Перейти до вмісту