Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У п’яти районах Полтавщини горить торф

Минулої доби, 16 вересня, у селі Калинів Міст Пирятинського району виникла пожежа на відкритій території. Вогнем знищено 3,8 га поверхневих покладів торфу. В гасінні пожежі бере участь два відділення 19 ДПРЧ (2 АЦ, 1 мотопомпа) та 2 од. допоміжної техніки фермерського господарства.

Також у селі Шилівка Решетилівського району загорілося 3 га поверхневих покладів торфу. Пожежу гасить одне відділення 10 ДПРЧ (АЦ, 2 мотопомпи), 2 трактори ДП «Новосанжарське лісове господарство» та 1 од. допоміжної техніки фермерського господарства.

Крім цього, як повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області, продовжується гасіння пожеж поверхневих покладів торфу у Шишацькому районі (село Шафранівка), Глобинському районі (село Романівка) та Великобагачанському районі (село Бірки).

Зокрема, з 14 вересня у селі Шафранівка горить торф на загальній площі 0,9 га. Станом на 20 год. 16 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 0,2 га.

З 15 вересня у селі Романівка продовжується гасіння пожежі поверхневих покладів торфу на загальній площі 1,2 га. Станом на 20 год. 16 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 0,6 га.

Також з 15 вересня у селі Бірки вогнеборці гасять торф на загальній площі 2,2 га. Тут станом на 20 год. 16 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 1,95 га.

фото ДСНС

Перейти до вмісту