Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

У п’яти районах Полтавщини горять поверхневі поклади торфу

Минулої доби, 10 вересня, виникли, торф’яні пожежі у Хорольському, Глобинському та Великобагачанському районах. У Лубенському та Новосанжарському районах надзвичайники продовжують гасити поверхневі поклади торфу.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Полтавській області.

Так, 10 вересня, у селі Березняки Хорольського району виникла пожежа на торфовищах на площі 1,2 га. У гасінні пожежі бере участь одне  відділення 20 ДПРЧ, 1 одиниця пристосованої техніки ТОВ «Астарта Прихоролля» та 1 одиниця пристосованої техніки СТОВ «Мусіївське».

У селі Турбаї Глобинського району триває гасіння торф’яної пожежі, яка виникла 10 вересня. Горять поверхневі поклади торфу на площі 0,5 га. У гасінні пожежі приймає участь два відділення 6 ДПРП (АЦ та АР-2, 2 мотопомпи). 

У селі Бірки Великобагачанського району виникла торф’яна пожежа на площі 1 га. В гасінні пожежі приймає участь одне  відділення 1 ДПРП та 2 од. пристосованої техніки ТОВ «ОНУР».

Надзвичайники встановлюють причини пожежі.

Читайте також: На Полтавщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

У селі Висачки Лубенського району надзвичайники продовжують гасити пожежу на торфовищах на загальній площі 1,6 га, яка  виникла 8 вересня. Станом на 20 годину 10 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 0,85 га.

У селі Пологий Низ Новосанжарського району, триває гасіння пожежі поверхневих покладів торфу на  площі 1,5 га, яка виникла 9 вересня. Станом на 20 годину 10 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 1,1 га.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту