Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці вшанували героїв ІІ Світової війни, які захищали і визволяли місто від нацистів

29 вересня кременчуцька громада традиційно зібралася біля пам’ятника «Воїну визволителю», щоб вшанувати пам’ять героїв ІІ Світової війни, які боронили і визволяли Кременчук від нацистських загарбників.

Після двох важких років окупації 29 вересня 1943 року зруйноване місто зустрічало своїх визволителів. Саме завдяки їм Кременчук сьогодні живе, розбудовується і процвітає, зазначили у Кременчуцькій міськраді.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький, вітаючи містян зі святом, зазначив, що Кременчук пам’ятає всіх своїх героїв: і тих, хто не повернувся з війни, і тих, хто пішов у вічність у повоєнний час. «Ми дякуємо визволителям, дякуємо ветеранам, учасникам війни за мир і другий день народження нашого Кременчука. На жаль, сьогодні вже майже не залишилося серед нас живих легенд тієї війни. Пам’ять про ті трагічні і героїчні дні в серцях кременчужан житиме вічно», – наголосив керівник міста. Міський голова підкреслив, що найцінніше – це мир, але його можна захистити лише маючи силу, маючи єднання, розуміючи, що народ і армія єдині. Він подякував усім сьогоднішнім захисникам України, які, як і їх діди і прадіди, боронять рідну землю на сході країни. Віталій Малецький підкреслив, що головне завдання сьогодення знову повернути мир на українську землю. Великому трудовому колективу кременчужан він висловив щирі слова вдячності за розбудову, створення неповторного колориту Кременчука, прагнення зробити його найкращим містом України, сучасним європейським і комфортним для життя.

Слова вітання на адресу славних визволителів та всіх кременчужан прозвучали також від голови міської ради ветеранів Віталія Сельцова.

На честь визволителів Кременчука пролунали залпи військового салюту. А вдячні містяни вшанували пам’ять героїв ІІ Світової війни, поклавши квіти пам’яті до підніжжя пам’ятника «Воїну визволителю».

Перейти до вмісту