Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці напередодні Дня фізичної культури і спорту презентували книгу «Кременчук спортивний»

У Кременчуці напередодні Дня фізичної культури і спорту України відбулася презентація книги Вікторії Ширай «Кременчук спортивний». Ініціатором видання монографії про спортивне життя Кременчука був голова Кременчуцької міської організації роботодавців Анатолій Литвиненко у співпраці з науковцями та ветеранами спорту Кременчука, активними вболівальниками та прихильниками спорту. Видано книгу «Кременчук спортивний» за рахунок коштів міського бюджету та фінансової підтримки спонсорів.

Як розповіли у Кременчуцькій міськраді, робота над створенням спортивної монографії Кременчука тривала близько 7 років. На її сторінках викладена історія розвитку кременчуцького спорту з кінця 19 до кінця 20 століть.

Вітаючи учасників презентації книги «Кременчук спортивний», міський голова Кременчука Віталій Малецький висловив слова подяки всім кременчужанам, які збирали, обробляли, узагальнювали та викладали матеріали, пов’язані з віковою історією розвитку кременчуцького спорту, хто розвивав і продовжує його розвивати, несе заняття з фізкультури та спорту в маси.

Керівник міста наголосив, що міська влада зі свого боку робить все можливе, щоб фізкультура та спорт у Кременчуці ставали доступними кременчужанам. У цьому напрямку розвивається інфраструктура спортивних закладів, облаштовуються сучасні спортивні майданчики в різних мікрорайонах міста, проводяться капітальні ремонти спортивних залів та облаштовуються спортивні майданчики у загальноосвітніх закладах тощо. У Кременчуці запроваджена фінансова підтримка провідних спортсменів, які представляють місто у змаганнях вищих рівнів, у яких є шанси отримати Олімпійські ліцензії. Віталій Малецький висловив надію побачити продовження спортивної монографії в інших випусках книги «Кременчук спортивний», які будуть присвячені вже сучасній історії успіхів кременчуцького спорту.

Голова Кременчуцької міської організації роботодавців Анатолій Литвиненко розповів про те, як виникла ідея написання та як тривала робота над монографією «Кременчук спортивний». Він пригадав, що в перші післявоєнні роки у вщент зруйнованому нацистськими окупантами місті в приміщенні польського костелу працював спортивно-культурний осередок, де вдень проходили спортивні заняття, а увечері – транслювалися кінострічки. Він підкреслив, що вихід у світ книги «Кременчук спортивний» – це велике свято для всієї громади Кременчука.

Книги «Кременчук спортивний» передали видатним спортсменам і тренерам закладів фізкультури та спорту Кременчука. Вже згодом ознайомитися з нею читач зможе в читальних залах бібліотечної мережі для дітей та дорослих.

Перейти до вмісту