Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці готують місця для розвороту тролейбуса на правобережній частині міста

Міська влада продовжує втілювати в життя плани щодо забезпечення жителів Крюкова дешевим комунальним транспортом. Два перші тролейбуси на автономному ходу, які виготовили для Кременчука у Білорусії, мають надійти у місто вже найближчим часом.

Як розповіли у Кременчуцькій міськраді, наразі комунальники готують місця для розвороту тролейбусу на крюківській стороні, проводять видалення дерев та відновлюють освітлення. Такі роботи КП «Благоустрій Кременчука» були проведені на вулиці Герасимовича біля знаку «Кременчук», де буде основне місце розвороту та на вулиці Приходька, в районі вулиці Гайдамацької, де буде резервне коло для розвороту тролейбуса. Паралельно з бригадою КП «Благоустрій Кременчука» працюють спеціалісти КП «Міськсвітло» вони проводять освітлення території на цій ділянці, встановлюють нові кронштейни та ліхтарі, налагоджують роботу світлофорних об’єктів.

Міський голова Віталій Малецький разом з комунальниками оглянув місця розвороту тролейбусу. Керівник міста доручив виконати додатковий комплекс робіт на виїзді з Кременчука задля того, щоб розширити коло для розвороту тролейбусу, облаштувати пішохідні доріжки, павільйони очікування. Віталій Малецький також зазначив, що потрібно зробити доріжку від зупинки потягу станція «Маланівка», щоб громадянам було зручно спуститися від перону до зупинки громадського транспорту. Другий розворот на вулиці Приходька планують використовувати у години «пік», щоб вивезти працююче населення з підприємств правобережжя.

Всього на Крюків планують пустити 8 тролейбусів на автономному ходу, до моста через р. Дніпро вони їхатимуть з використанням контактної мережі, а на крюківській стороні на акумуляторах. 2 з них будуть задіяні у години найбільшого навантаження і розвертатимуться на вулиці Приходька, 6 – курсуватимуть по всьому маршруту. Тож вже цього року тролейбуси, як і було обіцяно, підуть через міст на Крюків.

Перейти до вмісту