Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У кременчуцькому гуртожитку збудують три квартири для вимушених переселенців

Ще кілька років тому у Кременчуці за дорученням міського голови Віталія Малецького було розроблено проєкти реконструкції під соціальне житло кількох нежитлових приміщень, розташованих на 1 поверхах у житлових будинках та гуртожитках, які не використовувалися. Минулого року два з таких проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку отримали від ЄІБ кошти на реалізацію за умови співфінансуванням з міського бюджету 80/20 %.

Це проекти – «Реконструкція нежитлового приміщення під житлові квартири за адресою: вул. Східна, 20 в місті Кременчуці Полтавської області» та «Реконструкція нежитлового приміщення під житлові квартири (без зміни геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані) за адресою: вул. Молодіжна, 5 в місті Кременчуці Полтавської області». Наразі триває їх реалізація, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Приміщення на першому поверсі гуртожитку по вул. Молодіжній, 5 тривалий час не використовувалося, а попередні орендатори довели його до вкрай занедбаного стану. Від цього страждали і мешканці гуртожитку, які проживають на інших поверхах. Наразі це приміщення реконструюють під квартири для вимушених переселенців.

Завдяки проведеній реконструкції воно буде перебудоване у 2 однокімнатні та 1 двокімнатну квартири для внутрішньо-переміщених осіб. На реалізацію цього проекту буде спрямовано понад 1,2 млн. грн. – 80% з яких кошти Європейського інвестиційного банку, 20 % – з міського бюджету. Під час ремонтних робіт виконується не тільки спорудження стін майбутніх квартир, а й проводиться заміна вікон, підлоги, системи опалення, освітлення, водопостачання та електромережі. Під час демонтажу виникла необхідність у проведенні додаткових робіт, які будуть проводитися за рахунок коштів міського бюджету.

Міський голова Віталій Малецький зазначає, що у Кременчуці і надалі впроваджуватимуть у життя подібні соціальні проекти, важливі для вирішення питань забезпечення житлом соціально-незахищених верств населення.

Перейти до вмісту