Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У 2021 році полтавський аеропорт включать до програми “Велике будівництво”, – Зеленський

У 2021 році у Полтаві розпочнуть ремонтувати злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту. Летовище включать до другої частини Національної програми “Велике будівництво”.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом на Полтавщині.

Ніхто не прилітає в Полтаву. Сьогодні аеропорт не працює. І коли ми приземлились ,я зрозумів, чому не прилітають. Смуга неякісна, несучасна, не працююча. Тому обов’язково полтавський аеропорт внесемо до другої частини програми “Велике будівництво”. Там будуть аеропорти усіх важливих точок України. Ми їх почнемо будувати у 2021 році. Побудуємо за 2-3 роки всі аеропорти, які потрібні в Україні. У полтавському аеропорту є термінал, нормальний, він новий, але смуги немає. Найголовніше – побудувати смугу за усіма міжнародними стандартами. Як тільки зможемо будувати, з огляду погодних умов, почнемо будувати смугу і зробимо нормальний міжнародний аеропорт”, – розповів Володимир Зеленський.

Проект з ремонту злітно-посадкової смуги повинен бути готовий до початку 2021 року.

Аеропорт на Полтавщині має бути. Я в цьому не сумніваюся, бо це інвестиції, туризм, економічний розвиток і престиж. Це не тільки перевезення пасажирів, а й можливість зробити з Полтави транспортний хаб. Тут і максимальна близькість до траси М-03, і до залізниці, і до обласного центру. Є всі можливості для того, щоб летовище включили до програми “Велике будівництво” на наступний рік. Зі свого боку ми ініціюватимемо розробку проектно-кошторисної документації для початку реконструкції злітно-посадкової смуги”, – повідомив у своєму Telegram-каналі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Виконувач обов’язків генерального директора КП “Аеропорт-Полтава” Володимир Окара зазначив, що з обласного бюджету профінансовано заходи з розвитку аеропорту на суму 78,2 млн грн. Зокрема, здійснено капітальний ремонт будівлі аеровокзалу з облаштуванням міжнародного пункту пропуску, поточний ремонт штучної злітно-посадкової смуги, рульової доріжки та перону. Також придбано спецтехніку, але для виконання вимог авіаційної безпеки, здійснення міжнародних та внутрішніх авіарейсів проведених заходів недостатньо. За його словами, на реконструкцію смуги необхідно 425 млн грн, повідомляють в Офісі Президента.

Нагадаємо, 29 липня 2018 року аеропорт “Полтава” вперше після реконструкції прийняв пасажирський рейс. Близько 3-х десятків іноземних туристів-авіалюбителів прилетіли із Запоріжжя на середньомагістральному літаку «Як-40». Після відвідин Полтави туристи полетіли до Кривого Рогу та Запоріжжя.

26 березня 2019 року  з полтавського летовища вилетів перший літак Boeing 737 до Шарм-ель-Шейху (Єгипет). А 2 травня того ж року вперше туристи полетіли з Полтави до Анталії (Туреччина) на літаку Boeing 737-322. 

 

 

 

 

ФОТО: Офіс Президента і Telegram-канал Олега Синєгубова

Перейти до вмісту