Ви тут:
Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

Субсидії на опалювальний період мешканцям Полтавщини перерахують автоматично, – Людмила Корнієнко

24 вересня під час засідання Колегії облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко розповіла про надання житлових субсидій на опалювальний період 2020/21 року.

“В Україні діє дві державні Програми щодо підтримки населення при оплаті за комунальні послуги. Це надання субсидій та пільг на оплату комунальних послуг. У Полтавській області минулого опалювального періоду підтримку від держави отримували 169 тисяч сімей, а це 40% від всіх сімей області. В не опалювальний період — 63 тисячі сімей”, – повідомила Людмила Корнієнко.

Розмір середньої субсидії в опалювальний період становить 1200 грн, а для пільговиків — 900 грн.

“З 1 жовтня всім, хто отримував допомогу на оплату комунальних послуг, її розмір перерахують автоматично. Тобто, до управлінь та департаменту соцзахисту звертатись не потрібно. До 25 жовтня роботу з призначення субсидій в області мають завершити. До 10 листопада кожна сім’я отримає повідомлення про призначення субсидій”, – сказала Корнієнко.

Нагадаємо, під час обрахування розміру субсидії на опалювальний період враховуватимуться доходи сім’ї за перше півріччя 2020 року.

Органам місцевого самоврядування Людмила Корнієнко, нагадала, що з 1 січня 2021 року для отримання субсидії громадяни подаватимуть документи саме до них. А нарахування проводитиме Департамент соціального захисту населення.

Перейти до вмісту