Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Студенти технічного університету Полтави навчатимуться за змішаним режимом

Реалізуючи протиепідемічні заходи із мінімізації ризиків поширення COVID-19, Національний університет “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” формує безпечне освітнє середовище. На період карантинних обмежень, для студентів денної форми навчання діятиме змішаний режим організації навчального процесу.

Починаючи з 15 вересня, в університеті освітній процес здійснюватиметься у змішаній формі. На засіданні Вченої ради 11 вересня ухвалили відповідне рішення про зміни в організації навчального процесу у першому семестрі 2020-2021 навчального року, повідомляють у пресслужбі університету.

Формат змішаного навчання буде зреалізований за допомогою поєднання очного навчання з різними формами електронних засобів, зокрема освітньої платформи Moodle. Це матиме додаткову перевагу – доступність навчальних матеріалів у будь-який час, а найголовніше – швидкий зворотний інформативний зв’язок між учасниками  освітнього процесу.

Студенти першого та п’ятого курсу виходять на навчання в аудиторіях університету за розкладом.

Студенти 2-4 курсів на тиждень переходять до навчання із використанням дистанційних елементів за розкладом, використовуючи платформу дистанційної освіти університету: dist.nupp.edu.ua у поєднанні з різними засобами відеоконференцзв’язку (переважно Zoom).

“Вчена рада ухвалила зміни до графіку навчального процесу. Це питання ми розглянули з огляду на умови карантинних обмежень, які безпосередньо впливають на організацію навчального процесу, та епідситуацію, яка складається на Полтавщині. Адміністрація університету завжди гнучко реагує на виклики, не боїться брати на себе відповідальність за прийняті рішення, особливо, коли це стосується збереження здоров’я студентів, викладачів і працівників університету”, – наголосив ректор Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” Володимир Онищенко.

За словами, директора Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олега Максименка, з 1-го вересня студенти 2, 3 та 4 курсів навчалися аудиторно, викладачі мали змогу дати основи навчальних дисциплін. Починаючи з 15 вересня вони перейдуть на дистанційну форму навчання на два тижні за умови, що не відбудеться критичних змін в епідеміологічній ситуації нашого регіону. Першокурсники ж навчатимуться оффлайн.

Перейти до вмісту