Ви тут:
Анонс Оголошення Полтавщина Суспільство 

Школярі на Полтавщині приєднуються до Всесвітнього дня прибирання

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» для учнівської молоді розтягується в часі та просторі. Цього року подія розпочалася 1 вересня та завершиться 19 вересня. У ці дні українці разом із мільйонами громадян у 180 країнах вийдуть заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Особливістю акції 2020 року є суворе дотримання карантинних норм: маски, рукавички, соціальна дистанція та правила техніки безпеки.

Організатори пропонують учням робити індивідуальні та сімейні прибирання, фото до і після, публікувати в соціальних мережах з хештегами #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine.

Оголошено конкурс серед закладів загальної середньої освіти в 24 областях України на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання. 

«Правила прості! Важливо опублікувати анонс проєкту із закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в рамках Всесвітнього дня прибирання з 1 по 19 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн анкету за посиланням: https://cutt.ly/mfqoaVq до 22 вересня 2020 року»,зазначила Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні

Така активність з друзями або родиною може стати оригінальним та креативним видом дозвілля. А для мотивації перетворіть його на змагання. Шукайте місце зі сміттям на карті й сміливо вирушайте вперед. Відмічати забруднені та очищенні локації в безкоштовному міжнародному мобільному додатку TrashOut.

Переможців та найактивніших індивідуальних учасників прибирань визначать вже 25 вересня 2020 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World. 

Детальніше про умови участі можна дізнатися у Положенні за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR.

«Усі школи-учасниці отримають подяки за участь, найактивніші учасники – дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл- лідерів, що приберуть найбільшу кількість сміття, здадуть найбільше відходів на переробку та школярі якої будуть найактивнішими, виграють комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень», – прокоментувала Ксенія Ренчковська, керівник міжнародного молодіжного руху School Recycling World в Україні.

Організатори конкурсу – Міжнародний молодіжним рух «School Recycling World» спільно з Веукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки  Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, компанії PepsiCo Україна.

Чому вам варто вийти на прибирання? За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Переважна більшість відходів розкладається дуже довго. До прикладу, поліетилен спочиває собі на дні водойм до 200 років, пластик – понад 500 років, а його спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати. А тепер тільки уявіть, якщо цю отруту питимете ви чи ваші рідні. Через сміття гинуть мільярди тварин. Одні застрягають у пластикових кільцях, інші ковтають предмети, треті отримують поранення. Причина може бути різна, але, закінчення часто для всіх однакове – тварини гинуть від перевтоми, спраги чи втрати крові.

Цей список можна продовжувати дуже довго, що свідчить про критичність ситуації, адже якщо ми продовжимо так смітити до 2030 року, людству потрібно буде ще додаткові 2 планети, щоб зберегти своє сміття. Настав час активних змін, час показати, що люди можуть ставати колосальною силою для руху до кращого життя.

Деталі на сайті https://schoolrecyclingworld.org та в соціальних мережах https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld, https://instagram.com/schoolrecyclingworld.

Перейти до вмісту