Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Представників ОТГ Полтавщини навчали організації змішаної форми навчання

Представники ОТГ Полтавщини взяли участь у комплексній консультації з питань організації освітнього процесу в умовах змішаного навчання, створення і розвитку центрів професійного розвитку педагогічних працівників, мотивації учнів при дистанційному навчанні, співпраці між учасниками освітнього процесу.

«Сьогодні для освітян громад є два головних питання, які потребують вирішення – функціонування центрів професійного розвитку педагогів та як ефективно забезпечити організацію освітнього процесу в умовах змішаного навчання. Як запровадити ефективну модель змішаного навчання для учнів? Рішення щодо особливостей організації освітнього процесу, які педагогічні інструменти використовувати для цього має вирішити, саме освітній заклад з урахуванням своїх можливостей та рівня епідемічної небезпеки», – зазначив експерт Програми U-LEAD Сергій Дятленко.

Незважаючи на те, що багато громад вже створили центри професійного розвитку педагогічних працівників, залишається ще доволі багато питань:
чи кожна громада повинна створювати такий центр?
-алгоритм створення центру, його статус;
-кадрові питання при реорганізації методичних кабінетів зі статусом юридичних осіб;
як декільком громадам створити чи співфінансувати центр?
атестація працівників центру тощо.

На консультації, яка проходила у форматі запитання-відповідь, учасники отримати конкретні роз’яснення від Сергія Дятленко та Алевтини Седоченко, експертів Програми ULEAD з Європою.

Перейти до вмісту