Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина у п’ятірці лідерів за розрахунками за спожитий газ

Про стан підготовки житлово-комунального господарства підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року розповів заступник директора Департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуард Рева під час засідання колегії облдержадміністрації .

“У Полтавській області заборгованість за газ становить 378 млн грн, з них 368,9 млн грн — це заборгованість населення. За даними НАК “Нафтогаз” Полтавська область знаходиться у п’ятірці лідерів серед регіонів, які розраховуються за газ”, – зазначив Едуард Рева.

Окремо відмітив роботу “Полтаватеплоенерго”, яке найкраще з усіх комунальних підприємств розраховується за газ.

“У 2020 році незважаючи на введення карантинних обмежень, зріс рівень розрахунків за теплопостачання полтавців і становить 116,6%. Розрахунки за водопостачання також зросли у порівнянні з минулими роками. Найбільш справно за комунальні послуги платять одержувачі субсидій”, – повідомив Рева.

Загалом житловий фонд області на 97,7% готовий до зими. Заклади соціальної сфери підготовлено на 99,8% (1337 об’єктів), у тому числі: навчальні й дошкільні – на 100%, охорони здоров’я – на 97,4%. У дорожньо-мостовому господарстві проведено капітальний ремонт 450 тис м² вулиць і доріг, підготовлено 243 одиниці спеціалізованої техніки та 27 тисяч тонн посипкового матеріалу та реагентів.

Під час колегії обговорили і проблемні питання ЖКГ області, серед них й опалення 109-ого мікрорайону у Полтаві, яке цього опалювального періоду теплом має забезпечити новостворене підприємство.

Перейти до вмісту