Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Полтавська студентка допомогла розробити мобільний додаток для спортсменів світу

Студентка гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлія Радченко взяла участь у World Forum 2020, організованого Міжнародною федерацією університетського спорту (FISU), та долучилась до міжнародного проєкту.

Про це розповіли у полтавському виші.

Через пандемію Міжнародна федерація університетського спорту (FISU) та Спортивна студентська спілка Угорщини оновили формат і в серпні провели онлайн чотириденний FISU World Forum 2020, залучивши до обговорення молодь, досвідчених фахівців у галузях спортивної медицини, освіти, культури.

Однією з найактивніших учасників Форуму стала майстер спорту з черлідингу, студентка гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлія Радченко. Учасниця розповіла про особливості розвитку студентського спорту у політехніці, презентувавши власні спортивні досягнення.

Читайте також: У Гадячі презентували виставку «Студентський вернісаж»

Студенти факультету фізичної культури і спорту також мали змогу відвідувати онлайн-події форуму і спортивні активності, які завжди подобаються та вітаються учасниками – це традиційні заходи Форумів FISU. Цього року бажаючі могли позмагатись у швейцарському онлайн-шаховому турнірі та показати свої знання з FIFA20 у Ігровій кімнаті.

«Форум тривав лише кілька днів, але вражень від нього дуже і дуже багато. Як на мене, дуже класно дізнатися про досвід понад ста країн у рамках одного масштабного заходу. Мені пощастило взяти участь у розробці мобільного додатку для спортсменів – щось на зразок соціальної мережі для людей, які ведуть активний спосіб життя. У кожного учасника буде власна персональна сторінка з викладеними фото, відео, програмами тренувань та щоденниками показників. Подібний додаток стане дуже корисним, особливо в умовах карантину, доки реальне спілкування суттєво обмежене та переведене в онлайн-формат. Також сподобалася серія відвіданих семінарів Healthy Campus, присвячених харчуванню, розміщенню та переїздам спортсменів під час міжнародних змагань», – поділилася враженнями Юлія Радченко.

Студентка у складі робочої групи студентів спортивної студентської спілки FISU працювала над спільним проєктом, представляючи інтереси Студентської спортивної спілки України.

Перейти до вмісту