Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Полтавська ОТГ: у міськраді потрібно створювати департаменти для роботи з сільськими територіями, – експерт з децентралізації

Згідно з Перспективним планом Полтавщини, до Полтави приєднають чимало сільських рад. Полтавська ОТГ буде найбільшою громадою в області – тут проживатиме 314 тисяч жителів.

Підприємець, громадський діяч, експерт у сфері децентралізації та об’єднаних територіальних громад Артем Дугін стверджує, що у міській раді потрібно буде додатково створювати органи, які працюватимуть безпосередньо з сільськими територіями.

“Три чверті території Полтавської міської ОТГ будуть складати сільські території. Відстань від найвіддаленішого села до Полтави – 35 км. Якщо всі кошти залишатимуться у Полтаві, то у села не доходитимуть жодні ресурси. Кілька років тому Полтаву так засипало снігом, що в центрі міста не можна було його розчистити. Що ж уже говорити про села. Тому у міській раді повинні бути нові підходи до керування такими територіями. Потрібно створювати департаменти, які будуть зорієнтовані на сільські території. Має відбуватись взаємодія між міськими й сільськими територіями. Тому треба вибудовувати концепцію Полтавської міської ОТГ, як саме нею керувати”, – розповів Артем Дугін.

Фото poltava.to

Перейти до вмісту