Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Перший Музей науки в Україні запрацював у тестовому режимі

24 вересня Мала академія наук України у тестовому режимі відкрила перший Музей науки. Тут можна познайомитися із науковими відкриттями, дослідженнями та новими технологіями, що пов’язані з повсякденним життям.

Музей знаходиться у павільйоні №23 “Наука” на території ВДНГ у Києві. Тестовий режим триватиме до 2 жовтня. У цей період попередньо зареєстровані групи дітей будуть знайомитись із новим інтерактивним простором. Кожного дня музей безкоштовно відвідує три таких групи до 50-ти осіб кожна, повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Завдяки співпраці Малої академії наук України з Міжнародною асоціацією науково-технологічних центрів (ASTC) у музеї є експонати із США, Канади, Великої Британії, Швеції та Польщі. Так, зона “Дивна матерія” із Канади розповідає про властивості матеріалів. Також тут можна власноруч зібрати міст Леонардо да Вінчі, запустити блискавки в котушці Тесли, дослідити, як із піску створюють мікрочіпи тощо.

Основою Музею організатори називають не експонати, а освітні програми для відвідувачів різного віку: від турів для вчителів і захопливих наукових шоу – до відкритих лекцій та навчальних програм для родин. Докладніше про Музей науки можна дізнатись на сайті МАН.

Після успішного проведення тестового режиму Музей науки відкриють офіційно. Це станеться орієнтовно після 2 жовтня.

Перейти до вмісту