Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Пенсійний фонд представив нову онлайн-послугу

Під час прес-конференції у місті Дніпро заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко під час пресконференції представила сервіси Фонду – “Автоматичне призначення пенсії ” та мобільний застосунок “Пенсійний фонд”.

У заході взяли участь начальники Головних управлінь Фонду та представники засобів масової інформації Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Харківської, Донецької й Луганської (не окуповані території) областей.

На даний час органи Пенсійного фонду України зобов’язані дбати про здоров’я і своїх працівників, і відвідувачів, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Саме онлайн сервіси Фонду – це можливість для громадян отримати наші послуги не відвідуючи безпосередньо сервісні центри. Ми створили на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду доступ до великої кількості сервісів, одним із яких є “Автоматичне призначення пенсії”, – зазначила Ірина Ковпашко.

 Також заступник Голови правління Фонду розповіла про можливості мобільного застосунку «Пенсійний фонд», яким сьогодні активно користуються майже 150 тисяч громадян.

Спеціальний сервіс дозволяє перевести дані людини про працевлаштування із паперової версії в цифровий формат. Для цього потрібно просто відсканувати свою трудову книжку та завантажити дані до її електронної версії. Зробити це можна самому через персональний кабінет. Внести дані може і роботодавець. Інформація завіряється електронним підписом. Все це робиться для зручності нарахування трудового стажу, а згодом і пенсії. Адже дані про роботу людини будуть збережені назавжди.

Це гарантія того, що трудова книжка не буде втрачена. Особливо, коли мова йде про звільнення з роботи, коли в подальшому підприємство ліквідовано. Коли незрозуміло, куди діваються оригінали первинних документів. Зокрема наказів про прийняття, про звільнення та про переведення з роботи. Тоді, коли мова йде про те, що в трудову книжку хтось несанкціоновано втрутився і провів якісь виправлення, які не оговорені,  і це ставить під сумнів чи унеможливлює зарахування тих чи інших періодів до стажу, — зазначила заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

А от вік виходу на пенсію, її розмір та різноманітні доплати та надбавки допоможе порахувати пенсійний калькулятор. Скористатись ним можуть як пенсіонери, так і ті, хто тільки готуються вийти на заслужений відпочинок. За допомогою сервісу можна також самостійно вносити дані про періоди трудової діяльності, яких не вистачає у державному реєстрі.

Пенсійний фонд має інформацію про страховий стаж всіх з 1 січня 2004 року. Ми маємо інформацію про сплачені страхові внески — про нараховані суми офіційної заробітної плати — з 1998 року. Але нічого нам не відомо про той стаж, який людина набула раніше, про періоди навчання до цього часу, про військову службу, — зазначила заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Посилання на відеотрансляцію

Перейти до вмісту