Ви тут:
Р Суспільство 

Офіційний салон чи полтавський автобазар?

У сучасних реаліях не кожен українець у змозі купити собі новеньке авто. Проте це лише на перший погляд. Офіційні дилери прекрасно розуміють становище громадян і йдуть їм назустріч. Знижки та акції, безвідсоткові кредити та розстрочки, лізинг та програми лояльності — обирай найзручніший варіант та сідай за кермо новенького ТЗ. То що ж краще вибрати: автомобіль із салону в кредит чи миттєва покупка машини з пробігом? Спробуємо розібратися.

Купівля за принципом all inclusive

Новенька автівка, яка щойно зійшла з конвеєра та ще пахне свіжою фарбою — привід для гордості кожного водія. Звання «першого власника» наділяє вас особливим статусом, проте це не лише показник платоспроможності. Машина із салону — це також:

  • повна готовність до експлуатації;
  • впевненість у справності;
  • оригінальні запчастини;
  • гарантія якості;
  • економічність палива;
  • наявність супровідної документації.

Якщо ж купити машину у Полтаві в салоні Корпорації «УкрАВТО», то можна отримати ще й додаткові бонуси. Наприклад, стати учасником програми лояльності Drive2U та накопичувати бали за обслуговування. Або ж здійснювати якісне сервісне ТО чи ремонт оригінальними запчастинами, водночас одержати офіційну гарантію на виконані роботи. Надається навіть дисконт на обслуговування.

Проте для того, щоб зрозуміти переваги купівлі у офіційних дилерів, варто порівняти їх з альтернативним варіантом — покупкою машини з пробігом.

Інші варіанти

Авто з рук — це завжди лотерея, це знає кожен, хто бував на полтавському автобазарі. Ніяких гарантій, підтверджень чи доказів. Залишається лише або довіряти продавцю (не рекомендуємо цього робити), або ж самостійно заглядати в кожну шпарину ТЗ. Серед переваг такого виду покупки:

  • нереально широкий асортимент. Пропозиції є в кожному місті чи навіть селі. А для жителів Полтави є особлива перевага — географічне місцезнаходження. Будучи в центрі країни, можна їхати на «оглядини» в будь-якому направленні;
  • приємні бонуси. Це може бути комплект зимової гуми, чохли, магнітола, килимки чи будь-що інше. Приємно, але це ніщо в порівнянні з тими козирями, які надають офіційні салони;
  • ціни. Вони реально значно нижчі. Навіть якщо в машини невеликий пробіг, «легке б/у» вже вагомо знижує її вартість.

Зв’язуватися з неофіційними дилерами сенсу немає: вони вміють надійно приховувати всі без винятку недоліки, «реанімувати» авто після ДТП чи затоплення. Попри те, що вони здатні напрочуд легко знизити ціну, так само легко можуть продати машину без юридичної та технічної перевірки.

Той, хто хоч раз сідав за кермо автівки із салону, уже ніколи не стане купувати її з рук. І хоча різниця в ціні разюча, вона повністю виправдана. Адже разом із новим ТЗ покупець отримує низку вигідних пропозицій, що реально економлять кошти. До того ж на найближчих кілька років можна взагалі забути слово «ремонт».

Перейти до вмісту