Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині забезпечують додаткову соціальну підтримку постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На рівні області підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи забезпечується в межах обласної Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення області.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Регіональною комісією з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян  забезпечується розгляд заяв щодо проведення заміни посвідчень на посвідчення нового зразка, видачі посвідчень вперше та повторно. За період роботи Комісії посвідчення отримала 4361 людина.

“Звертаємо увагу, що до видачі посвідчень нового зразка діючими залишаються всі раніше видані посвідчення, які надають право на отримання в повному обсязі гарантованих законодавством пільг і компенсацій”, – наголосили у Департаменті соцзахисту населення ОДА.

З обласного бюджету фінансується безоплатний відпуск ліків за рецептами лікарів та безоплатне зубопротезування, виплачується матеріальна допомога на лікування, щороку проводиться виплата адресної допомоги дружинам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та дітям з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, надаються санаторно-курортні путівки, виплачується додаткова матеріальна допомога на оздоровлення в санаторно-курортних закладах Полтавської області та матеріальна допомога для одночасного придбання путівки громадянам, які супроводжують на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю І групи з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту