Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині стартував конкурс проєктів громадських організацій, які отримають фінансову підтримку з обласного бюджету

Відбулося перше засідання  конкурсної комісії Департаменту культури і туризму облдержадміністрації з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу реалізації програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2021 році.

Ініціативам, які стануть переможцями, нададуть фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету.  Орієнтовний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу) – до 70 тис. грн. Решта – власні кошти організації, повідомляють у Полтавській ОДА.

Як поінформувала т.в.о. директора Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко, всього буде проведено 4 засідання конкурсної комісії. Сам конкурс проводять у три етапи.

На першому члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють пропозиції за такими критеріями: відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням, визначеним організатором конкурсу; та загальнодержавним і місцевим програмам, а також загальнодержавному або відповідному адміністративно-територіальному рівню виконання проєкту. На другому етапі конкурсанти захищають свої проєкти, на третьому журі обирає переможців.  

“Цього року прохання до всіх громадських організацій, які подаватимуть пропозиції враховувати карантинні вимоги. Щоб проєкти були реалізовані, а не поверталися гроші в бюджет. Всі ми розуміємо, що культура – це завжди видовищні масові заходи, але реалії змушують нас працювати у новому форматі. Маємо досвіт проведення онлайн заходів цієї зими та весною. Є вже чимало цікавих ініціатив, які проводили онлайн”, – сказала Ірина Удовиченко.  

На засіданні члени комісії затвердили регламент роботи.

Конкурсні пропозиції приймають з 15 вересня щоденно, крім вихідних та святкових днів, з 09-00 до 12.00 та з 13.00 до 16-00, за адресою: м.Полтава, вул.Соборності, 45, каб. 307.

Перейти до вмісту