Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині обговорили кращі практики роботи системи БПД в області

10 вересня 2020 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбулася скайп-нарада за участю керівників відділів та працівники Регіонального, директорів місцевих центрів з надання БВПД та очільниками бюро правової допомоги Полтавської області.

Захід мав на меті підвести підсумки роботи системи БПД у Полтавській області за 09 місяців 2020 року; порівняти роботу місцевих центрів та бюро правової допомоги; обговорити питання організації подальшої співпраці суб’єктів надання правових послуг задля захисту прав представників громади зокрема, ОТГ, правозахисних громадських організацій, органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Модератором заходу виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Захід розпочався з приємних моментів і вже традиційно, за результатами роботи, кращих працівників системи БПД області нагородили відповідними подяками.

«Перші чотири роки роботи бюро правової допомоги Полтавщини засвідчили їх ефективність, важливість та необхідність для усіх українців. Використання правових інструментів для вирішення своїх життєвих питань стало для жителів Полтавщини вже доброю правовою традицією». – зазначив очільник системи БПД області при відкритті заходу.

Заступник директора Регіонального центру Ігор Клименко поінформував присутні про результати роботи бюро правової допомоги за 8 місяців поточного року. Він розповів про напрями роботи системи БПД: як працювали місцеві центри та бюро правової допомоги Полтавської області, яка робота здійснювала щодо надання правової допомоги, поліпшення її якості, правопросвітництва, прийняття програм правової освіти та правової допомоги.

«Ефективною формою надання правових консультацій, яка показала свою дієвість в умовах карантину стало консультування в режимі скап зв’язку, що дозволило отримати безоплатну правову допомогу не виходячи з дому», – додав Ігор Клименко.

Про комунікації та правопросвітництво у 2020 році, її нові формати та підходи розповіла начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Юлія Козаченко.

«Фахівці Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги Полтавщини запустили нову форму правопросвітництва – онлайн-правопросвітництво. Така робота проводилася шляхом проведення вебінарів, відео лекторіїв, челенджів, онлайн-конкурсів як за ініціативи фахівців системи БПД, так і за участі партнерів. Так, з квітня по серпень проведено 135 таких онлайн-заходів. В умовах карантину фахівці системи БПД Полтавщини активно використовували такі форми роботи як відеоконсультації. Так, з квітня по серпень за ініціативи фахівців Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги було підготовлено 345 відеоконсультацій на актуальні правові питання сьогодення» – повідомила вона.

З метою підвищення рівня задоволеності якістю правових послуг, що надаються працівниками місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, наказом Регіонального центру впроваджено з 12.02.2020 року пілотний проект, який полягає у  записі консультацій клієнтів системи БПД області. Такий пілот вже діє у Полтавському, Кременчуцькому та Лубенському місцевих центрах, Полтавському, Семенівського та Миргородському  бюро правової допомоги.

Про особливості впровадження системи аудіо запису розмов з клієнтами заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Микола Козелько.

Під час заходу представники Решетилівського, Гадяцького та Кобеляцького бюро правової допомоги ділилися досвідом роботи дистанційних пунктів доступу на базі бібліотечних закладів, роботи щодо виступів у ЗМІ, здійснення онлайн-правопросвітництва та досвідом щодо надання правової допомоги у відповідних районах.

Заходи подібного формату для Полтавщини є вже доброю традицією та є дієвим інструментом для обговорення кращих практик розвитку та надання безоплатної правової допомоги в регіоні.

Перейти до вмісту