Ви тут:
Спорт Суспільство 

Київське “Динамо” під керівництвом Луческу вийшло у плей-оф кваліфікації Ліги Чемпіонів

У вівторок, 15-го вересня, київське «Динамо» в матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів приймало на НСК «Олімпійський» нідерландський «АЗ» (Алкмаар).

Як повідомляє офіційний сайт київського клубу, оскільки ця стадія змагань складається лише з одного матчу, нашу команду влаштовувала лише перемога.

Відзначимо, що у стартовому складі Мірча Луческу довірив місце 18-річному захиснику Іллі Забарному, який лише чотири дні тому дебютував за «Динамо» в чемпіонаті України, а тепер і у єврокубках. Водночас привернула увагу відсутність Віктора Циганкова, який через пошкодження пропустив і передматчеве тренування напередодні.


У перші хвилини поєдинку команди придивлялися одна до одної, гра проходила у невисокому темпі, очевидно, і господарі, і гості боялися помилитися. Небезпечних моментів за перші 30 хвилин зустрічі ні кияни, ні алкмаарці не створили, а ось порушень правил з обох сторін було більш ніж достатньо. У результаті одразу двоє динамівців – Буяльський та Родрігес – отримали попередження вже на початку першої половини зустрічі. Футболісти «АЗ» провели кілька потенційно перспективних атак, але далі цього справа не пішла. Помітно, що ніхто не хотів ризикувати. Динамівці віддали ініціативу супернику, а гості подовгу розігрували м’яч на своїй половині поля, виманюючи на себе супротивника.

Читайте також: Назвали дату футбольного матчу Франція — Україна

Нарешті динамівці заробили штрафний удар на правому фланзі, але удар де Пени вийшов у руки воротарю. Загалом про відкритий футбол мови не було, адже дуже багато стояло на кону. Ближче до кінця першого тайму «АЗ» провів гостру атаку, у завершальній стадії якої Гудмундссон вивів на ударну позицію Боаду, але Бущан зіграв грамотно та забрав м’яч, випередивши нападника суперника. У «Динамо» не все виходило при переході з оборони в атаку, а у тих випадках, коли вдавалося дістатися штрафного майданчика голландців, захисники гостей відбирали м’яч, не даючи можливості для прицільного удару.
А ось одразу після перерви динамівцям удалося вийти вперед після контратаки: Буяльський перехопив м’яч поблизу чужого штрафного майданчика та віддав м’яч під удар Родрігесу, який вразив ціль метрів із 12-ти.


Наприкінці другого тайму перевагу своєї команди зміцнив Шапаренко: Родрігес віддав м’яч направо на Кендзьору, той переправив його до штрафного майданчика, воротар «АЗ» помилився на виході, вибиваючи м’яч руками, і Шапаренко головою спрямував його вже в порожні ворота, подвоївши рахунок. Одразу гості ледь не відквитали один гол, коли майже впритул пробивав де Віт, але Бущан врятував свою команду, зреагувавши на цей удар.
Тож перемога 2:0 – «Динамо» крокує до наступного кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів – раунду плей-оф, де зустрінеться з переможцем пари «Гент» (Бельгія) – «Рапід» Відень (Австрія).

Перейти до вмісту