Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кандидат на міського голову Полтави роздає подарунки за дитячі малюнки, – Опора

Кандидат у Полтавські міські голови від партії «За майбутнє», міський голова 2010-2018 років Олександр Мамай на власній сторінці у Фейсбуці оголосив конкурс дитячих малюнків. За них дітлахи отримували канцелярські набори у брендованих пакетах.

За умовами конкурсу «Майбутнє Полтави», участь могли брати мешканці міста віком від 5 до 11 років. Одна дитина мала право подати одну роботу у термін з 14 по 18 вересня. Малюнок необхідно було принести до партійного офісу політика, де у серпні представники Олександра Мамая роздавали набори першокласника. При цьому дитина мала вказати на звороті власне П. І. Б., вік та назву навчального закладу, а також мати при собі паспорт одного з батьків.

Про це повідомили в Громадянській мережі ОПОРА.

Дітлахам, які брали участь у конкурсі та приносили до партійного офісу малюнки, вручали подарунки у пакеті з написом «Олександр Мамай за майбутнє». У пакетах — канцелярське приладдя, схоже на те, що команда потенційного кандидата влітку роздавала у наборі першокласника. Тут, зокрема, є папка для ручної роботи, кольоровий папір, фарби, фломастери, ланчбокс, пляшечка для пиття, а також м’яка іграшка.

За словами голови Полтавської міської ТВК Алли Назаренко, кандидатом у Полтавські міські голови від партії «За майбутнє» Олександра Мамая зареєстрували у п’ятницю, 18 вересня. Засідання комісії розпочалося о 18 годині. Саме 18 вересня був фінальний день конкурсу «Майбутнє Полтави».

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Полтавській області Костянтин Донченко зауважує:

«Користуючись тим, що законодавством не заборонена благодійність фізичних осіб, які не є кандидатами, майбутні висуванці використовують останні дні без офіційного статусу для матеріального стимулювання майбутніх виборців».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Перейти до вмісту