Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Двоє полтавців проходитимуть альтернативну службу на комунальних підприємствах області

29 вересня на засіданні комісії у справах альтернативної (невійськової) служби Полтавської облдержадміністрації розглянули дві заяви.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

До складу комісії увійшли представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, культури та туризму ОДА, військового комісаріату.

«На засіданні розглядаємо заяви громадян на проходження альтернативної невійськової служби, які мають релігійні переконання. Для прийняття рішення члени комісії заслуховують громадян, які подали відповідні заяви та ознайомлюються з матеріалами справи», – розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ніна Черняк.

Вона зазначила, що у разі ухилення громадянина від проходження альтернативної служби або вчинення ним незаконних дій обласна комісія може скасувати своє рішення, й чоловік таки піде на військову службу.

Строк альтернативної служби у півтора рази перевищує строк військової служби і складає 27 місяців.

Дані заявники проходитимуть військову службу на обласному комунальному виробничому підприємстві теплового господарства «Лубнитеплоенерго» та КП «Лікарня інтенсивного лікування І рівня місто Горішні Плавні».

Фото: Полтавська ОДА

 

Перейти до вмісту