Ви тут:
Суспільство Україна 

ДП “Антонов” створив перший літак без російських деталей

На державному авіабудівному підприємстві “Антонов” створили планер першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей

Про це повідомив президент ДП “Антонов” Олександр Лось, про це пише ЕспресоTV

“Це перший літак, який складається без жодної російської деталі. Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком воєнної російської агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників”, – зазначив президент підприємства.

Лось наголосив, що на цьому типі літака близько 2/3 обладнання корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина – вітчизняного.

“Причому проєктну роботу з заміщення російських комплектуючих ми провели власним коштом. Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще у 2010-2011 роках при розробці проєкту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу”, – сказав він.

Ан-178 – український близькомагістральний транспортний літак з турбореактивними двигунами. Розроблений київським ДП “Антонов” на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200).

Перейти до вмісту