Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Денис Шмигаль підштовхує уряд запровадити дуальну освіту

Під час перебування на Хмельниччині 1 вересня Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, перебуваючи у Вищому професійному училищі №25, підняв питання дуальної освіти.

Про це інформує пресслужба Уряду.

“Для мене особисто професійна освіта є важливою темою, адже вона дає значну регіональну перевагу як для окремих територій, так і для України загалом. На жаль, за часи незалежності ми втратили професійно-технічний потенціал, і сьогодні промисловість, як ніхто інший, відчуває нестачу технічних професіоналів: зварників, слюсарів, електриків”, — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що це підштовхує Уряд активно запроваджувати дуальну освіту.

“Це означає, що замовники — підприємства, які потребують навчальних кадрів, на договірних умовах співпрацюють з професійно-технічними навчальними закладами, створюють відповідну базу, дають замовлення і потім вже на роки укладають контракти з навчальним закладом і його випускниками. Дуальна освіта передбачає можливість оплати за навчання спеціалістів, яких потребує те чи інше підприємство. Це дуже важливий момент, тому що без такої основи ми не зможемо розвивати Україну як промислового лідера в регіоні”, — наголосив Денис Шмигаль.

Дуальна освіта — вид освіти, при якій поєднується навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

 

Перейти до вмісту