Ви тут:
Суспільство Україна 

CrimeaIsUAbot: презентували чат-бот для жителів окупованого Криму

Представництво Президента України в Криму спільно з правозахисною організацією «КримSOS» та Українською Гельсінською спілкою з прав людини презентували чат-бот CrimeaIsUAbot та канал у Telegram. 

Про це повідомили в Офісі Президента.

Чат-бот створений для громадян, які мешкають на території тимчасово окупованого Кримського півострова. CrimeaIsUAbot дає можливість отримати миттєву консультацію 24/7 щодо оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження та смерть на окупованій території, актуальну інформацію стосовно порядку перетину КПВВ. І це – зі зразками документів для заповнення та можливістю записатися в чергу на подачу документів.

Чат-бот буде розміщено на сайтах профільних державних органів та громадських організацій. Перелік актуальних питань, на які можна буде отримати відповіді, доповнюватиметься.

У Представництві Президента України в АР Крим наголосили, що, попри тимчасову відсутність доступу до території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, важливо мати зв’язок з українськими громадянами на окупованих територіях. Це є одним з пріоритетів діяльності команди Глави держави.

Над цими питаннями активно працює Представництво Президента України в АР Крим. Одним з інструментів збереження зв’язків та комунікації з нашими громадянами є надання різних адміністративних, соціальних та інших послуг.

«Держава повинна створювати інструменти, які могли б максимально наближати адміністративні та інші послуги до кримчан. І йдеться не лише про те, що зараз можна відвідати ЦНАП просто на адміністративній межі. Ми працюємо над запровадженням онлайн-послуг», – зазначили в Представництві.

Деякі послуги та консультації щодо їхнього отримання вже зараз можна частково перевести в електронний формат, і над цим спільно працюють Представництво Президента в Криму, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство юстиції та Офіс Президента України.

Вже функціонує електронна черга для подання документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем. Паралельно триває робота щодо подачі в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень на тимчасово окупованих територіях тощо. В умовах штучних обмежень з боку окупаційних адміністрацій також триває робота в напрямку розробки подачі документів онлайн у заклади вищої освіти для дітей з окупованих територій.

Отримати інформацію та допомогу можна, скориставшись чат-ботом або на сторінці Представництва в мережі Facebook та на сайті.

Перейти до вмісту