Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

COVID-19: в Україні 501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 шкіл – на дистанційному навчанні

501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 закладів середньої освіти – на дистанційному навчанні.

Про це повідомив під час наради у Президента Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на сайті Офісу Президента.

Як зазначив Денис Шмигаль, за минулу добу захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а з початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної хвороби серед учнів і 296 – серед учителів.

«Ми вже говорили з вами про те, що в деяких школах бракує масок, – звернувся Глава держави до очільника уряду. – Ви сказали, що гроші у регіонах є, але для їхнього використання Кабінет Міністрів має запропонувати законодавчі зміни. Знаю, що на місцях є понад три мільярди гривень, які можна витратити. Чи ви зробили все необхідне, щоб забезпечити наші школи засобами індивідуального захисту? Це надзвичайно важливо сьогодні».

Денис Шмигаль додав, що уряд уже запропонував парламенту проголосувати за законопроект № 3991, який вносить зміни до бюджету, і, серед іншого, дає змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що минулого тижня збільшено кількість тестів на 7,5 тис. Таким чином, кількість тестувань досягла 154 тис. Однак кількість госпіталізованих зросла несуттєво – лише на 100 осіб. Він повідомив, що група вчених об’їздила регіони та провела аналіз щодо дотримання алгоритмів дій при виявленні коронавірусної інфекції. Ці дані будуть використані для гнучкості карантинних заходів.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за останній тиждень було складено 1436 протоколів за порушення карантинних заходів. Для цього в Україні діють 200 рейдових груп.

Правоохоонці розповіли, що на святкуванні Дня міста в Одесі та Дніпрі в цих населених пунктах зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм. За цим фактом порушено кримінальне провадження на Одещині та відбувається розслідування. Організатори свят мають понести адмінпокарання у розмірі 170 тис. грн, а у разі, якщо епідеміологічне розслідування встановить причинно-наслідковий зв’язок між цими святкуваннями та збільшенням кількості хворих на коронавірусу інфекцією чи смертністю від цієї недуги, – буде відкрито кримінальне провадження.

Перейти до вмісту