Ви тут:
Спорт Суспільство 

Баскетбол: Дніпро втратив шанси на вихід в основну частину Ліги чемпіонів

Дніпро зазнав розгромної поразки у матчі першого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, поступившись нідерландському Гронінгену з рахунком 53:88.

Як розповіли у Федерації баскетболу України, Команда Дениса Журавльова, пропустивши потужний ривок суперника на старті матчу, протягом усієї дистанції знаходилась в ролі наздогоняючої.Залишившись без Джареда Террелла та Дмитра Глебова, Дніпро мав в ротації на цей матч 10 гравців, 3 з яких центрові — Кравцов, Фесенко та Натяжко. Жоден з п’ятих номерів Дніпра не зумів вдало увійти до гри, не набравши жодного очка на трьох Непогано виглядав Максим Корнієнко, який за рахунок індивідуальних дій зумів допомогти команді 12 очками.

Гронінген виявився краще готовий до матчу, як функціонально, так і тактично. Команда Івана Рудежа зуміла нівелювати всі сильні сторони суперника, добре рухала м’яч (26 асистів проти 13 у Дніпра) і, незважаючи на габарити передньої лінії Дніпра, виграла підбирання (40 підбирань проти 34 у Дніпра — 15-8 у нападі).

У чемпіона України по 13 очок набрали Шундуль та Закурдаєв, які на двох реалізували 5 з 12 триочкових кидків. Дніпро припустився 24 втрат за матч, чим дуже непогано скористалися нідерландці, набравши 35 очок на помилках суперника.
На жаль, Дніпро не зумів подолати перший раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, але зіграє в іншому єврокубку — Кубку Європи ФІБА, старт якого заплановано на січень 2021 року. Також у цьому турнірі братимуть участь українські клуби Київ-Баскет та Прометей.

Перейти до вмісту