Ви тут:
PROвсе Суспільство 

19 вересня – Всесвітній день прибирання

19 вересня Україна долучається до Всесвітнього дня прибирання.

З метою поліпшення екологічної ситуації України, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектора Всеукраїнський міжнародний рух Let’s do it Ukraine спільно з міжнародним рухом Let’s do it World проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій, передає Укрінформ. 

“Міжнародна акція «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day» відбудеться в 24 регіонах України та 180 країнах світу 19 вересня о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень», – йдеться у повідомленні організаторів.

Як зазначається, в акції візьмуть участь комерційні і некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднаються на рівні корпоративної соціальної відповідальності, ЗМІ, лідери думок та пересічні громадяни.

«Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість переросте в пошук рішень та дій для розв’язання проблеми. У межах акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов’язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат – групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому», – коментує президент Let’s do it Ukraine Юлія Мархель.

Перейти до вмісту