Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Жінка на велосипеді: чим корисно для фігури та здоров’я

Яка дівчина не хоче виглядати добре? Рано чи пізно жінка замислюється про те, щоб підкоригувати свою фігуру. Більшість використовують дієти, але правильно це робити за допомогою спорту і правильного харчування. Розглянемо, як велосипед може вплинути на фігуру.

Жіноча логіка проста: «Чим швидше, тим краще». Але швидких результатів без докладених зусиль не буває. У світі є дуже багато різних видів спорту, які дозволяють тримати фігуру в тонусі. Однак, виснажливі заняття в тренажерному залі, фітнес-аеробіка вимотують організм і тільки спочатку викликають почуття ейфорії.

Велосипедний спорт – вибір для тих, хто хоче з користю витратити час і мати красиву фігуру. Тривалі велопрогулянки впливають в цілому на весь організм. Але основне навантаження йде на стегна і сідниці. Проїхавши 5-7 км, ви відчуєте це. Велосипед дозволяє не тільки позбутися від зайвої ваги, але і запобігти появі «апельсинової кірки» в області стегон. Крім того, дуже продуктивно починають працювати легені, які насичуються киснем.

Що дають жіночій фігурі заняття на велосипеді?

Розглянемо більш детальний процес впливу велосипедної їзди на жіночу фігуру:

1. Тренується загальна витривалість організму. Згодом будь-які інші фізичні навантаження організм переносить набагато простіше. Багато фітнес-інструкторів стверджують, що велосипедна їзда є кращим вибором аеробного навантаження для жінок.

2. Велосипед – вбивця жиру. Під час їзди, локально включаються в роботу сідничні м’язи, які є центром зосередження жирового депо у багатьох жінок. Велосипед більше підходить для слабкої статі в плані корекції фігури (широкі стегна, короткі ноги).

3. Велосипед – хороше аеробне тренування. Під час їзди на велосипеді можна витратити 350-500 ккал на годину. Якщо їхати в гору може вийти відмінне кардіо-тренування, а витрата калорій збільшиться в 1,5-2 рази, в залежності від градусу нахилу. Підрахунок такий: при максимальному навантаженні і тривалості тренування від 2 годин можна спалити до 1000 ккал, що дорівнює 100 грам підшкірного жиру.

4. Зменшення целюліту. Багато жінок відзначають, що під час заняття велосипедним спортом прояв целюліту на 1-2 стадії при регулярних тренуваннях повністю зникає. Велосипед дозволяє позбутися від капілярної сітки на поверхні шкіри.

5. Прискореня обміну речовин. Під час регулярних тренувань поліпшується обмін речовин, а це перший крок до схуднення і підтримання стрункої фігури. З віком метаболізм сповільнюється, тому його потрібно стимулювати всіма способами. Швидкий обмін речовин – прискорений процес схуднення.

Як їздити на велосипеді, щоб схуднути?

Щоб велосипед приносив максимальну користь для фігури, потрібно вибрати таку модель, у якій рама буде на 10 см нижче талії. У цьому випадку розподіл навантаження на тіло буде рівномірним.

Колеса повинні бути не дуже великими, інакше навантаження буде мінімальне, а ефективність тренування знизиться. Тому краще вибрати вузькі колеса з металевим ободом.

Оптимальна швидкість руху для схуднення – 15-20 км / год. При такій швидкості ваш пульс повинен становити 120-150 ударів в хвилину. В середині тренування можна зупинитися і перевірити показник пульсу. Важливо, щоб він не виходив за межі 150 ударів в хвилину. Якщо це відбувається, значить поточна навантаження поки не для вас.

Доцільно їздити на велосипеді ввечері, коли спадає спека і можна спокійно зайнятися улюбленою справою. Катаючись на велосипеді при високій температурі, ви швидше втомитеся і при цьому не виконаєте заплановане навантаження. Займаючись з ранку, можна перевтомлюватися і протягом дня відчувати себе мляво. Тому найкращий час для велотренувань – вечір (после 19:00).

Прискорення (циклічність) дозволять підвищити ефективність. Основну частину тренування можна їхати на комфортной для вас швидкості. Але під кінець потрібно дати організму подвійне навантаження, збільшивши швидкість на максимум. На межі можливостей слід їхати в межах 1-2 хвилин. Таке навантаження задіє практично всі м’язи. Принцип навантаження такий: крутимо педалі на максимальній швидкості 30 секунд, далі повертаємося на комфортну швидкість і їдемо 2 хвилини. Повторюємо ці 2 етапи 3-5 разів. Таке інтервальне тренування дозволяє задіяти максимум енергії, яка споживається в основному з жирових запасів.

Пересічена місцевість дозволяє посилювати навантаження. Їзда по рівній трасі без перешкод – стандартне тренування, а нерівності та перешкоди задіють більше зусиль. Для підготовлених користувачів можна перейти до наступного етапу – гірський велосипед. В цьому випадку навантаження буде ще вище. Спалюється близько 600-700 ккал на годину. Маунтінбайкінг розвивається величезними темпами серед чоловіків і жінок.

Скільки потрібно їздити, щоб підтримувати фігуру в тонусі?

Їзда на велосипеді відноситься до менш енерговитратним видам спорту, ніж пробіжка або аеробіка, тому їздити можна довго. Оптимальний час – 1-2 години в день. М’язи навантажуються рівномірно, стаючи витривалими. Займатися велоспортом можна щодня. Починати варто з 15-30 хвилин, додаючи кожен день ще по 10-20 хвилин. Якщо на наступний день після катання сильно болять м’язи і суглоби, на час потрібно припинити тренування, і дати можливість м’язам відновитися.

Вибираючи велосипед, ваше тіло буде підтягнутим, але за умови регулярних тренувань.

фото freepik

Перейти до вмісту