Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Збільшено мінімальний розмір пенсій для осіб, які досягли 65 років і мають тривалий страховий стаж

У зв’язку з тим, що 25 серпня Верховна Рада ухвалила зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо підвищення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень (зростання на 277 гривень), Пенсійний фонд України перерахував пенсії окремих категорій громадян. Зокрема, перерахунку підлягає мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж не менше 30 років для жінок та 35 років – для чоловіків.

Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Полтавській області

Як свідчить аналіз, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб в розмірі 40% нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 вересня 2020 року збільшиться до 2000 грн.

На Полтавщині працівники Фонду здійснили перерахунок 73,1 тис пенсій автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ. Більшість з людей, які належать до згаданої категорії, у вересні одержать виплати, у середньому, на 40 грн вище, ніж донині.

Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявністю у них необхідного страхового стажу.

Увага! Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Перейти до вмісту