Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Завершився перерахунок пенсій родинам загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, – пенсійний фонд

Працівники Пенсійного фонду за матеріалами пенсійних справ здійснили перерахунок пенсій родинам загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.2020 №674 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб».

Про це повідомляють у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Полтавській області.

Відтак з 1 серпня поточного року сім’ї захисників України, які залишилися без годувальника, будуть щомісяця одержувати адресну допомогу до пенсійної виплати.

Допомога виплачується тим родинам, яким пенсія в разі втрати годувальника обчислена відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», і розмір пенсій яких (з урахуванням всіх виплат, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає 7800 гривень.

У разі, якщо пенсія призначена на двох і більше членів сім’ї, адресна допомога до пенсійної виплати встановлюється в сумі, що не вистачає до 6100 гривень на кожного члена сім’ї. При цьому загальний розмір пенсійної виплати на всіх членів сім’ї не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, тобто 17 120 гривень.

На Полтавщині пенсійні виплати перераховано 161 члену сімей військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та загинули (померли) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва. За результатами перерахунку середнє підвищення становить 2,2 тис. грн. Додаткова потреба для виплати цих пенсій становить 300 тис. грн.

Увага! Виплата пенсій у новому розмірі буде здійснюватися у вересні з доплатою за серпень.

Перейти до вмісту