Ви тут:
Р Суспільство 

Як доглядати за шкірою обличчя відповідно до її типу?

Кожна жінка незалежно від віку мріє про те щоб її шкіра виглядала привабливо в будь-яку пору року. Але для того щоб вона була такою недостатньо просто мати хороші гени. Неправильне харчування, погана екологія, шкідливі звички – усе це негативно впливає на стан нашої шкіри. Та ми завжди можемо допомогти їй виглядати краще. Грамотно підібрана косметика допоможе вашій шкірі завжди виглядати доглянутою та красивою. Підбирати такий догляд потрібно відповідно до типу шкіри. Про те як визначити тип шкіри та навчитись правильно підібрати доглядову косметику відповідно до вашого типу шкіри поговоримо сьогодні у статті.

Визначаємо свій тип шкіри

Визначення типу шкіри – це перший етап на шляху до правильного догляду за обличчям. Прочитати інформацію про те як доглядати за різними типами шкіри можна на сайті blog.eva.ua у розділі Догляд.

Шкіра обличчя може бути жирною, сухою, комбінованою, або нормальною. Для жирної шкіри характерні розширені пори та сальний блиск. Якщо проснувшись вранці ви промокнули своє обличчя паперовою серветкою і на ній з’явились масні плями – у вас жирний тип шкіри. Суха шкіра характеризується незначними лущеннями та малопомітними порами. На ній можуть з’являтися ранні зморшки. Якщо після вмивання милом ваша шкіра стягується та червоніє, тоді вона відноситься до сухого типу.

При комбінованому типі шкіри в зоні лоба, носа та підборіддя присутній масний блиск, а в області щік вона нормальна. Нормальна шкіра має еластичну структуру. Вона гладка на дотик та немає ніяких лущень.

Особливості догляду за шкірою обличчя відповідно до її типу

Якщо у вас жирна, або комбінована шкіра забезпечте їй ефективне глибоке очищення. Підійдуть гелі та скраби для вмивання. Після вмивання таку шкіру слід тонізувати за допомогою спеціальних засобів відповідно вашого типу. Жирна та комбінована шкіра потребує зволоження. Для цього використовуйте легкі гелеподібні креми.

Володаркам сухої шкіри слід очищати обличчя використовуючи косметичне молочко та тонізувати засобами які не містять у своєму складі спирту. Така шкіра потребує особливого зволоження. Користуйтеся живильними кремами та масками. Тим хто має нормальну шкіру пощастило найбільше, оскільки вона завдає найменше турбот. Та така шкіра теж потребує уваги. Регулярний догляд з використанням відповідних засобів допоможе їй завжди лишатися гладкою та еластичною.

Перейти до вмісту