Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Уряд врегулював порядок перевезення органів для трансплантації

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Щодня в Україні помирає у середньому 9 людей, які потребують трансплантації. Це люди, яких ми точно можемо рятувати в Україні. Ми прагнемо за 2-2,5 року здобути трансплантаційну незалежність. Щоб не відправляти наших громадян за кордон, а всю допомогу з пересадки органів чи трансплантації кісткового мозку робити в Україні. Однією з важливих складових цього процесу є перевезення анатомічного матеріалу та порядок перетину кордону. Сьогодні це питання було врегульоване”, – зазначив Максим Степанов. 

За словами очільника відомства, прийнята постанова врегульовує також вимоги щодо високих стандартів якості й безпеки під час перевезення, ввезення та вивезення анатомічних матеріалів людини.

Нагадаємо, що у 2019 році трансплантацію кісткового мозку за кордоном було зроблено 62 українським дітям, а вже цього року можливість проводити такі операції з’явиться в Україні. Першу подібну операцію провели у дитячій лікарні «Охматдит», а прийнята сьогодні постанова врегульовує правила ввезення анатомічних матеріалів людини.

Перейти до вмісту