Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна надала 5 тон гуманітарної допомоги для постраждалих від вибуху у Бейруті

19 серпня літак Національної гвардії вилетів до Ліванської Республіки, щоб доставити майже п’ять тонн гуманітарного вантажу з борошном і медикаментами. Допомога призначена для постраждалих від потужного вибуху, який стався 4 серпня у районі морського порту міста Бейрута.

Про це повідомляє преслужба НГУ

«У Бейруті трапилась страшна біда – вибух в порту забрав життя 220 громадян, більше 100 осіб зникли безвісти, більше тисячі постраждалих, столиця понесла величезні руйнування. Тому, на запит посольства Лівану в Україні Указом Президента було прийнято рішення про надання гуманітарної допомоги. В понеділок Кабінет Міністрів України виділив кошти з резервного фонду на придбання лікарських засобів, товарів медичного призначення, борошна. Вантаж до Бейруту супроводжуватимуть українські гвардійці та рятувальники», – розповів під час брифінгу на території столичного аеропорту «Жуляни» перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. 

«Державна служба з надзвичайних ситуацій забезпечила закупівлю лікарських засобів і виробів медичного призначення (усього 23 найменування), пшеничного борошна», – розповів голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та зауважив, що українські рятувальники були готові вирушити на допомогу у ліквідації наслідків завалу відразу, але ліванська сторона визначила, що для них необхідніші саме продукти харчування та ті медикаменти, які ми відправляємо. 

«Національна гвардія України забезпечує доставку вантажу літаком АН-72. До обіду, близько 12:30, вантаж уже має прибути до місця призначення. І там його зустрінуть представники Міністерства оборони Республіки Ліван,  які вже і будуть розподіляти продукти та медикаменти за потребами», – повідомив командувач Національної гвардії України Микола Балан. Після брифінгу командувач НГУ поспілкувався з екіпажем літака та перевірив готовність до польоту.

Надзвичайний і Повноважний посол Лівану в Україні Алі Дахер подякував українській стороні за небайдужість у такий непростий для Лівану час: «Багато хто говорить про вибух у ліванській столиці – Бейруті. І у цей складний час Україна простягнула нам руку допомоги. Ми дуже вдячні вам за підтримку, за допомогу, за солідарність з нашим народом».

Нагадаємо, це вже п’ятий міжнародний гуманітарний рейс, який забезпечують авіатори Національної гвардії України у 2020 році. До цього літаки НГУ доставляли українських медиків та гуманітарну допомогу до Італії в розпал поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Також авіація НГУ оперативно транспортувала китайську гуманітарну допомогу для України по регіонам.

Перейти до вмісту