Ви тут:
Суспільство Україна 

“UA: Перший” покаже прем’єру власного фільму “Мій прапор”

За словами авторки фільму Євгенії Подобної, команда мала на меті показати справжніх мешканців Донбасу.

“Коли бачиш неймовірну хвилю хейту до місцевих, коли кажуть, що Донецьк сам кликав окупантів і не протистояв їм — маємо показувати правду. Люди на Донбасі — не зрадники, і в той складний період багато хто не побоявся показати свою проукраїнську позицію, хоч це й загрожувало полоном та навіть смертю. Тому про цих людей потрібно розповідати”, – повідомила Євгенія Подобна.

Спеціально для зйомок фільму волонтерка Ангеліна Шостак пошила прапор України розміром 10х6 метрів, який знімальна група разом із волонтерами – переселенцями з окупованих територій – запустила на повітряних кульках у Донецьк.

“Ми запустили прапор з Авдіївки до Донецька. Бойовики стріляли по ньому: не знаю, чи збили, однак «преса» окупанта урочисто відзвітувала про «знищення ворожого прапора». У такий спосіб ми намагаємося показати Донецьку, що про них не забули. Рано чи пізно окупація закінчиться, і буде наша перемога. Сподіваюся, колись ще влаштуємо прем’єру фільму там, а Ангеліна пошиє прапори для донецьких установ”, – сказала Євгенія Подобна.

Перейти до вмісту