Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині вшанували пам’ять військового Олександра Шляхтича, який 6 років тому загинув на Донбасі

Сьогодні минають шості роковини загибелі пирятинця, учасника бойових дій на Сході України Олександра Шляхтича.

5 серпня біля меморіальної дошки, що встановлена на будівлі ЗОШ №4, де навчався загиблий військовослужбовець, зібралися побратими, рідні, близькі Олександра та небайдужі пирятинці. Про це повідомили у Пирятинській ОТГ.

Від імені Пирятинської громади міський голова Олексій Рябоконь висловив слова співчуття рідним Олександра. Вшанували пам’ять у хвилині мовчання та поклали квіти до його могили.

Про його мужній вчинок розповідається у книзі „Пирятинці: з Україною в серці, зі зброєю в руках‘, яка нещодавно вийшла друком.

Довідка: Олександр Шляхтич (16 серпня 1981 – 6 серпня 2014) — солдат Збройних сил України. Закінчив Пирятинську ЗОШ № 4. Протягом 1999—2001 років проходив строкову службу в лавах ЗСУ, з 2001 по 2004-й служив за контрактом у військовій частині Пирятина. Потім займався пасажирськими перевезеннями. 25 березня 2014-го записався добровольцем для участі в АТО на сході України. Солдат, механік-водій-кранівник 27-го реактивного артилерійського полку.

Загинув у бою за висоту Савур-могила в Донецькій області поблизу кордону. Залишилась дружина та 12-річна донька. Похований в Пирятині 8 серпня 2014-го.

15 травня 2015 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Внесений до списку загиблих полтавчан та Книгу Пошани Полтавської обласної ради.

Фото: Пирятинська ОТГ

Перейти до вмісту