Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У полтавському музеї з’явилось унікальне видання “Рушники Наддніпрянської України”

У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського з’явилося унікальне видання “Рушники Наддніпрянської України. Альбом”. Це – подарунок науковців зі Львова.

Про це повідомили у краєзнавчому музеї.

Співробітники музею, зокрема, науково-дослідного експозиційного відділу етнографії, радо поділилися з львів’янами досвідом дослідницької роботи на Полтавщині. У подарунок науковці зі Львова Тетяна і Тарас Хоми презентували книгу «Рушники Наддніпрянської України. Альбом», до створення якої доклали і власних зусиль (видавничий проект Інституту колекціонерства українських мистецьких пам’яток при НТШ 2017 року).

В альбомі описані особливості, функції, типологія вишитих і тканих рушників, продемонстровано найяскравіші їхні зразки кін. ХVІІІ – поч. ХХ ст. із Полтавщини, Сумщини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини, Черкащини, Житомирщини, Дніпропетровщини. Важливо, що для кожного рушника, поданого в ілюстрації, вказано час і місце його створення.

“Відтепер альбом буде одним із цінних екземплярів наукової збірки музею, окрасою відділу етнографічної літератури”, – наголосили у музеї.

Фото: Полтавський краєзнавчий музей

Перейти до вмісту