Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА внесли зміни до проекту соціального напрямку Стратегії регіонального розвитку області

У Полтавській ОДА на засіданні робочої підгрупи внесли пропозиції до Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки та плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

“Така сфера, як соціальний захист населення, нині перебуває на межі реформування. Тож зараз найскладніше визначити цілі. Хотілося б отримати такий документ, який буде, дійсно, “працювати”, – наголосила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Проект з питань соціального захисту до Стратегії вже розробили. Одне з основних завдань — забезпечення доступності отримання соціальних послуг незалежно від місця проживання.

“На сьогодні підготували проект Стратегії з питань соціального захисту. Ми конкретизували усі завдання і сфери реалізації. Якщо Стратегія запрацює по двох напрямках: соціальні послуги та підтримка учасників АТО/ООС – ми вже отримаємо перші результати”, – розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

Щодо доступності надання соціальних послуг, то на Полтавщині впроваджують проект “Соціальна громада”. Цей програмний комплекс дозволить опрацьовувати документи в електронному вигляді, що скоротить час прийняття рішення. На сьогодні в області проект діє у 31 ОТГ, ще 14 ОТГ — в процесі. У березні 2021 року — усі ОТГ мають бути підключені до “Соціальної громади”.

На засіданні обговорили механізм підвищення рівня соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, а також – новий напрям Стратегії щодо реалізації заходів з запобігання проявам гендерно зумовленого та домашнього насильства, розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Остаточні зміни до Стратегії затвердять на наступному засіданні.

Перейти до вмісту