Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили новий корпус дитсадка “Дивограй”

3 нові групи та велика спортивна зала. Таким є оновлений дитячий садок №6 «Дивограй» у Полтаві. Відтепер заклад зможе забезпечити комфортне перебування 340 дітей.

28 серпня відбулося відкриття нового корпусу закладу дошкільної освіти комбінованого типу № 6 «Дивограй», повідомили у Полтавській міській раді.

Перевірили заклад після будівництва та дізналися, чи готовий він приймати дітей, перший заступник міського голови Ігор Федій та заступниця міського голови Тетяна Юрченко.

У садочку тепер функціонуватимуть 3 нові групи. Одну з них планують відкрити у напрямку інклюзивної освіти. Загалом, заклад збільшиться як мінімум 60 місць.

Заступниця міського голови Тетяна Юрченко задоволена якістю виконання ремонту нового корпусу:

“Сьогодні ми прийняли садочок після будівництва, перевірили його готовність приймати дітей. Наразі залишилися ще деякі юридичні моменти: передача добудови на баланс Управління освіти і науки Полтавської міської ради, затвердження штатних розписів. На сьогодні у нас є потреба у відкритті хоча б однієї інклюзивної групи. Адже маємо заявки від батьків дітей з аутичними розладами. Для дітей на візочках передбачений пандус. На сьогодні вихователі та їхні помічники готові приймати дітей з інвалідністю. Я упевнена, що у таких умовах дітям буде комфортно та затишно”, – наголосила Тетяна Юрченко.

Своєю чергою, перший заступник міського голови Ігор Федій розповів, скільки коштів витрали на будівництво нового корпусу та на чому вдалося зекономити бюджет.

“Сьогодні у Полтаві вперше за п’ять років ми фактично відкриваємо новий дитячий садок. Ми вводимо в експлуатацію 746 квадратів площі дошкільного закладу. Ще у 2017 році було запроєктовано та розпочато будівництво нового корпусу цього дитсадка. І ось сьогодні, напередодні першого вересня, садок готовий приймати дітей. Загальна будівельна вартість нового приміщення становила більше 20 млн грн. Але по факту ми витратили лише близько 17 млн грн. Фактична економія коштів у процесі будівництва становить близько 3 млн грн. Хочу підкреслили, що ця економія виникла не за рахунок рівня якості виконання будівництва, а через те, що будівельники у процесі роботи знаходити конструктивні рішення, які дозволяли зекономити бюджетні кошти”, – додав Ігор Федій.

За словами директора закладу дошкільної освіти комбінованого типу № 6 «Дивограй» Полтавської міської ради Вікторії Павленко, у дитячому садку наразі перебувають 280 дітей. Проте зовсім скоро він зможе прийняти 340. Для Подільського району міста така добудова до садочку була вкрай важливою та необхідною. Адже дитсадок не міг задовольнити потреби усіх жителів району. Кожного року на черзі у «Дивограй» стоять більше сотні діток.

Фото: Полтавська міська рада

Перейти до вмісту