Ви тут:
Медицина Суспільство 

У Німеччині реєстрацію російської вакцини від коронавірусу назвали “ризикованим експериментом на людях”

У Німеччині реєстрацію російської вакцини від коронавірусу назвали “ризикованим експериментом на людях”.

Голова німецької Федеральної лікарської палати Клаус Райнгард жорстко розкритикував реєстрацію в Росії вакцини від коронавірусу, інформує ЄП.

“Я вважаю, що схвалення вакцини без вирішальної, третьої, фази випробувань – це ризикований експеримент на людях”, – заявив він.

“Це безвідповідально, вже на цій стадій робити щеплення цілим групам населення”, – вважає Райнгард.

У свою чергу, керівник німецького Інституту імені Пауля Ерліха Клаус Чихутек  звернув увагу на низький рівень прозорості у розробці російської вакцини. Він наголосив, що ВООЗ застерігає від поспішної реєстрації вакцин. За його словами, навіть в умовах пандемії треба обов’язково ретельно пройти всі етапи випробовування й перевірки.

У міністерстві охорони здоров’я Німеччини також прокоментували ситуацію з реєстрацією в РФ вакцини від коронавірусу. У Європі для схвалення такої вакцини потрібні достатні свідчення, “отримані під час клінічних досліджень”, які підтверджують її “ефективність і безпеку”, заявила представниця відомства. Вона також звернула увагу на “особливе значення” третьої – останньої – клінічної фази.

Нагадаємо, Помічниця президента США Келліан Конвей заявила, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань.

Перейти до вмісту