Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді закладам освіти виділили понад 270 тисяч гривень на антисептики та засоби індивідуального захисту

На виконання рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID – 19 з міського бюджету виділили 222,8 тис. грн. та залучили 50 тис. грн. спонсорських коштів на придбання засобів індивідуального захисту, миючих та дезінфікуючих засобів.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Загалом, заклади освіти готові розпочати навчальний рік. Про це на плановому засіданні виконавчого комітету, який провів міський голова Сергій Соломаха, повідомила начальник відділу освіти Тетяна Колибельнік. 

За словами Тетяни Колибельнік, всього на проведення капітальних ремонтів закладів освіти передбачено 2,6 млн. грн. коштів з місцевого бюджету, 953, 7 тис. грн. – кошти обласного бюджету, 1,555 млн. грн. – кошти державного бюджету. У закладах виконано поточні ремонти, придбано заплановане та необхідне для роботи «Нової української школи». З 1 вересня у школах запроваджуються електронні щоденники та електронні журнали. У трьох класах гімназії імені Т. Г.Шевченка діти продовжать навчання за програмою Всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Інтелект України». Три класи у ЗОШ №1 ім. Панаса Мирного та один клас у СШ №5 працюватимуть за експериментальною освітньою програмою «На крилах успіху» («Світ чекає крилатих»).

Читайе також: У Миргороді перевірили готовність шкіл і дитсадків до нового навчального року

На покращення обладнання в шкільних харчоблоках у цьому році надійшло 634,7 тис. грн. коштів державної освітньої субвенції та 272,2 тис. грн. співфінансування з міського бюджету. Також підвищено вартість харчування. На підвіз дітей із віддалених мікрорайонів до центральних шкіл міста з міського бюджету на 2020 рік передбачено 466,0 тис. грн.

Фото: Миргородська міськрада

Перейти до вмісту