Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Чутівському районі відкрили дитячі садки

Щоб запрацювали дитячі садочки — вони повинні бути забезпечені безконтактними термометрами, — таку вимогу перед дошкільними закладами висунуло МОЗ. Виконати ці зобов’язання дошкільним навчальним закладам Чутівського раойну допомогла агрофірма «НІКА» агропромхолдингу «Астарта-Київ», придбавши для всіх дитячих садочків безконтактні термометри.

Про це розповіли в ГО «Полтавщина Аграрна».

Наразі в районі працюють шість з тринадцяти дитячих садків. Решту відкриють впродовж двох наступних тижнів.

З 25 травня Уряд дозволив малечі відвідувати дошкільні заклади освіти. Звісно, з дотриманням карантинних обмежень. Серед головних вимог, які висунули дитсадкам: носіння масок вихователями та працівниками, вимірювання температури, наявність антисептиків, регулярне прибирання та уникнення персональних контактів.

Проблема, яка постала перед відділом освіти Чутівської райдержадміністрації — закупівля безконтактних термометрів.

Бюджетних коштів бракувало, тож за підтримкою звернулися до СТОВ «НІКА», що входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ». За словами головної освітянки району Тетяни Дейнеки, підприємство завжди охоче відгукується на наші звернення:

— У червні звернулися до компанії. Наше питання вирішили, як завжди, дуже оперативно, за що вдячна й адміністрація, і батьки. На початку липня безконтактними термометрами вже були забезпечені всі дитсадки. Шість дошкільних закладів ми відкрили одразу, решта почнуть працювати через кілька тижнів.

Без підтримки підприємства не вдалося б повноцінно функціонувати під час пандемії і Чутівській районній лікарні. За словами голови райдержадміністрації Тетяни Данільченко, заклад був готовий до приймання хворих лише на 15%.

СТОВ «НІКА» забезпечило лікарів апаратом ШВЛ (https://poltava.to/project/6270/), моніторами пацієнта, засобами індивідуального захисту, дезінфекторами, пульсоксиметрами тощо.

— Коли в Україні загострилася ситуація з COVID-19, ми виявилися не готовими протистояти пандемії — матеріально-технічна база застаріла. Втім, завдяки допомозі бізнесу, буквально за місяць-півтора все надолужили й повністю устаткували районну лікарню. Дуже вдячна, зокрема СТОВ «НІКА», за небайдужість та постійну співпрацю, — зауважує голова Чутівської РДА Тетяна Данільченко.

Боротьба з коронавірусом у громадах — нині пріоритет для «Астарти-Київ». Втім, підприємства агропромхолдингу весь час дбають про території, на яких працюють.

Особливу увагу приділяють розвитку освіти в сільській місцевості. Зокрема, ремонтують дитсадки та школи, закупляють для них сучасне обладнання, впроваджують у навчальний процес IT-технології та організовують мовні табори.

— Усі підприємства, що входять до агропромхолдингу, — сумлінні платники податків та одні з основних наповнювачів місцевих бюджетів. Крім того, намагаємося підтримувати всі важливі проєкти в громадах. Соціальна відповідальність — основа нашого бізнесу, — підкреслює заступниця директора з соціальних питань СТОВ «Ніка» Альона Понятенко.

 

Перейти до вмісту