Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Три полтавські виші потрапили у ТОП-100 найпопулярніших закладів вищої освіти серед абітурієнтів

За даними Інформаційної системи “Вступ.ОСВІТА.UA”, що публікує рейтингові списки абітурієнтів, протягом вступної кампанії 2020 року до закладів вищої та фахової передвищої освіти подано більше 1 млн 568 тисяч заяв від вступників.

В тому числі 970 тисяч заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас) на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування за всіма формами навчання, інформує портал Освіта.ua.

Прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання завершено.

Як і минулого року, лідерами по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Четверту та п’яту сходинку посідають Київський національний торговельно-економічний університет та Національний університет “Львівська політехніка”.

Читайте також: Які спеціальності цьогоріч стали найпопулярнішими серед абітурієнтів

Також у ТОП-100 найпопулярніших вишів серед абітурієнтів потрапили три вищі навчальні заклади Полтавщини:

– Національний університет “Полтавська політехніка  імені Юрія Кондратюка” (72 місце в рейтингу, 3693 заяви);

– Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка (81 місце в рейтингу, 3192 заяви);

– Полтавська державна аграрна академія (84 місце в рейтингу, 3105 заяв).

 

 

 

ФОТО: Полтавщина

Перейти до вмісту