Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Три міфи про правильне харчування

Здоровий спосіб життя також оповитий недостовірною інформацією, тому важливо не плутати факти з вигадками. Британський учений визначив найпопулярніші міфи про правильне харчування, які досі приймають за правду.

Учений-генетик Тім Спектор з Великобританії розвінчав поширені теорії про здорове харчування, якими досі маніпулюють у суспільстві, пише maximum.fm.

На першому місці опинилась думка, що не можна пропускати сніданок.

Насправді ж, ця трапеза не є важливішою за обід чи вечерю. За словами Спектора, організму корисне голодування у понад 12 годин. Тобто не пізня вечеря, якісний нічний сон та кілька “голодних” годин ранку дозволяють спокійно позбутись зайвих кілограмів та урівноважити інсулін.

Другий популярний міф – особлива користь риби. Учений переконаний, що властивості рибних страв перебільшені, адже вплив омега-3 на людський мозок досі не до кінця вивчений.

Ще один міф – шкода солі, яку часто називають “білою смертю”. Але дослідник пояснює, що у здорових людей самопочуття не змінюється від збільшення чи зменшення кількості солі у раціоні.

Фото: pexels

поширити новину: