Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Соціальна відповідальність забезпечить соціальні права

Відповідно до закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування», мінімальна ставка єдиного соціального внеску (ЄСВ), який щоквартально cплачують роботодавці, встановлюється у розмірі 22% від мінімальної зарплати. Як відомо, підвищення розміру мінімальної зарплати у числі іншого впливає і на податкове навантаження оплати праці.

Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду України у Полтавській області.

Зважаючи на прийняте Верховною Радою України 25 серпня рішення про збільшення з 1 вересня п.р. розміру мінімалки до 5000 грн, мінімальний страховий внесок з ЄСВ у 2020 році становить:

з 1 січня по 31 серпня – 4723 х 22% = 1039,06 грн на місяць;

з 1 вересня по 31 грудня –  5000 х 22% = 1100 грн на місяць.

“Відтак нагадуємо керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, а також фізичним особам-підприємцям, які наймають працівників, про необхідність перегляду розмірів заробітної плати та встановлення їх на рівні не нижче, ніж мінімальна заробітна плата”, – наголосили в Головному управлінні.

Крім того, щоб забезпечити собі право на отримання пенсійних виплат та інших соціальних допомог, фізичним особам – підприємцям необхідно своєчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (з 1 вересня – не нижче 1100 грн) та подавати річну звітність до податкових органів раз на рік.

За допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України можна здійснювати постійний контроль за даними, які впливають на пенсійні права громадян.

 

Перейти до вмісту