Ви тут:
Суспільство 

Сковороди-гриль: якими вони бувають?

Сковороди гриль – це спеціальний посуд для смаження їжі. Від стандартних сковорідок такі вироби відрізняються наявністю ребристого дна. Це посуд, в якому можна готувати без масла, що вкрай позитивно впливає на користь приготованих страв. При цьому сковорідка гриль допомагає їжі завжди залишатися дуже соковитою. Хороший вибір сковорідок ви зможете знайти в каталозі товарів можна на сайті https://mirposudy.com.ua. Ребра на дні такої сковорідки рівномірно розподіляють тепло, що дозволяє їжі добре готуватися, чи не пригорати і покритися характерними смужками. Такий посуд стане незамінним для приготування риби, м’яса і овочів.

Різновиди сковорідок гриль

Сковороди гриль, як правило, виготовляються з чавуну або іншого металу (нержавіюча сталь, алюміній). Вони можуть мати тефлонове, керамічне або інший вид покриття. За формою такі вироби можуть бути:

1. Овальними.

2. Прямокутними.

3. Круглими.

4. Квадратними.

Виготовляються моделі з кришкою і без. Залежно від того, як їх будуть використовувати, при виборі також слід звернути увагу на розмір виробу. Наприклад, для підготовки барбекю для великої компанії або ж для приготування вечері на двох. Деякі вироби йдуть в комплекті зі вставною сіткою.

Види покриття

Купити якісні сковорідки гриль можна в інтернет-магазині. В каталозі такий посуд представлений в розмірах від менше 20 сантиметрів до 30 і більше сантиметрів в діаметрі. На сайті можна знайти якісні сковорідки з ребристим дном без антипригарного покриття, а також з такими видами покриттів:

1. Керамічне.

2. Емалеве.

3. Тефлоновое.

4. Мінеральне.

5. Титанове.

Матеріал корпусу посуду, представленого в інтернет-магазині, виконаний з чавуну, нержавіючої сталі або алюмінію. Залежно від цього фактору, різною буде не тільки ціна, але і вага такого посуду. У каталозі представлені вироби, які стійкі до використання металевих аксесуарів (лопаток, вилок), а також є такі, які не передбачають такої опції. Варто звернути увагу, що деякі товари даної групи підходять для використання на індукційних плитах, а інші – ні.

Чавун – найкращий з металів

Універсальність є головною перевагою чавунного посуду. Кухонне начиння, виготовлене з цього екологічно чистого та безпечного матеріалу, бездоганно підходить для смаження та варіння їжі.

Пориста структура матеріалу сприяє утворенню натурального антипригарного покриття, а також вбирає різні речовини приготованих на такому посуді продуктів. Ця унікальна характеристика дає перевагу чавуну серед інших металів. Наприклад, після приготування томатного соусу, ви отримаєте додаткову порцію заліза в іншому блюді.

На такий сковорідці запросто можливо приготувати кулінарні шедеври: млинці, соковитий стейк, ароматні овочі, апетитну яєчню. Обожнюєте хрустку скоринку? Тоді це те, що так необхідно, адже сотейник можна також використовувати як фритюрницю. Додавання вина або оцту в їжу при готуванні може пошкодити жаровий шар.

поширити новину: