Ви тут:
Спорт Суспільство 

Складний іспит: волейбольна юнацька збірна U-20 дізналася суперників на чемпіонаті Європи

Підопічні Володимира Романцова зустрінуться з діючими володарями «золота».

Як розповіли у Федерації волейболу України, у Люксембурзі відбулося жеребкування континентальної першості серед юнацьких збірних U-20, що відбудеться 26 вересня – 4 жовтня у чеському місті Брно. Нагадаємо, що, завдяки високому рейтингу, до числа дюжини його учасників автоматично потрапила і команда України.

Варто зауважити, що керівники ЄКВ та організатори змагань вирішили зробити це жеребкування суто символічним. Бо його процедура повністю відобразила нинішній континентальний рейтинг усіх 12 країн-учасниць. Тобто, господар чемпіонату – Чехія та лідер рейтингу – Росія були розміщені на вершинах груп І і ІІ, а 10 інших збірних розділили у них зліва-направо згідно поточним місцям у тому ж таки рейтингу.

Читайте також: Полтавські волейболістки дізналися календар чемпіонат України

Відповідно, дюжина учасників Євро-2020 розташувалися наступним чином:

Група І: Чехія, Польща, Італія, Франція, Сербія, Бельгія.

Група ІІ: Росія, Німеччина, Туреччина, Білорусь, Україна, Нідерланди.

По дві найсильніші команди потраплять одразу до півфіналу, при цьому майбутні фіналісти не лише розіграють між собою «золото», але й отримають прямі путівки на чемпіонат світу 2021 року. Ті ж колективи, що посядуть у групах треті й четверті позиції, надалі позмагаються за 5-8 підсумкові місця.

Перейти до вмісту