Ви тут:
Р Суспільство 

Що таке паяльна станція?

Практично всі інструменти з часом модернізуються. І навіть такий простий прилад як паяльник постійно вдосконалюється. Сьогодні в магазинах інструментів величезний вибір паяльників різної потужності, різних розмірів і форм. Але і цього, виявляється недостатньо. Ремонт сучасної техніки вимагає більш точного обладнання, так як завжди є небезпека перегріти або зіпсувати елементи. Для паяння чутливих до сильного нагрівання мікросхем, транзисторів і конденсаторів використовують спеціальні паяльні станції.

Що ж таке паяльна станція, в чому її перевага? Де її придбати?

Головні відмінності паяльних станцій від звичайного паяльника:

· Можливість точно відрегулювати температуру, що дуже важливо при роботі з дрібними або термо чутливими елементами.

· Можливість паяти працюючу схему, завдяки гальванічній розв’язці від мережі, яка мінімізує будь-які наслідки.

В залежності від способу пайки паяльні станції поділяють на контактні, безконтактні та комбіновані.

Контактна паяльна станція, схожа зі звичайним паяльником. Можлива пайка олов’яним припоєм і без свинцю. Суттєва перевага перед паяльником полягає у можливості налаштувати температурний режим паяльного жала.

Безконтактні паяльні станції особливі, і бувають 4 типів:

1.Термоповітряні – це спеціальні фени, що виконують пайку за допомогою розпеченого повітря.

2. Імпульсні призначені для роботи з термочутливими елементами, торкатися до яких необхідно тільки холодним паяльником, що нагрівається поступово з певною швидкістю.

3. Інфрачервоні пайка в яких здійснюється тонким інфрачервоним променем, що подається в робочу зону і здатний прогріти навіть найскладніші ділянки. Це найкраща технологія для ремонту планшетів, телефонів і мікросхем.

4. Індукційні з витривалою системою нового покоління, яка контролює кількість енергії, що передається в контакт. Жало нагрівається змінним магнітним полем.

Комбіновані паяльні станції поєднують в собі інструменти контактного і безконтактного типу. Комбінація електричного паяльника і термоповітряного фену – найбільш поширений вид комбінованої паяльної станції. Однак існують і інші поєднання. Наприклад, паяльник, термоповітряний фен і інфрачервона станція – 3 в 1. Чи термоповітряний фен, паяльник і олововідсос.

Різноманіття паяльних станцій не випадкове. Це не примха маркетологів, що навмисно роздмухують асортимент. Всім, хто серйозно займається радіоелектронікою, рано чи пізно стає недостатньо можливостей традиційного паяльника. Постає питання щодо придбання високоякісного паяльного обладнання для ремонту, обслуговування чи створення техніки. Перш ніж придбати паяльну станцію, рекомендуємо проконсультуватися, абі обраний прилад відповідав усім вашим вимогам. Інтернет-магазин паяльного обладнання electronoff.ua може похвалитися як відмінним асортиментом паяльного обладнання, так і своїми технічними фахівцями. Дозвольте собі краще! Успіхів в роботі й творчості!

Перейти до вмісту